El Món Audiovisual a les escoles!

24 de setembre de 2018 per categoria Tallers etiquetat com , , , , , , amb 0 i 0
Inici > Blog > Tallers > El Món Audiovisual a les escoles!

A Macedònia Audiovisual oferim diversos tallers per a centres educatius dedicats al món de l’audiovisual: periodisme 2.0, cinema, creació de videojocs, informàtica i noves tecnologies. Tenim molta experiència en la docència d’aquestes característiques, realitzant diverses activitats en diverses escoles e instituts del Maresme. Tallers que estan enfocats en dos vessants, la teoria per donar una base als alumnes del que realitzaran i sobretot la pràctica que els farà gaudir però alhora aprendre com es desenvolupa un projecte audiovisual.

Oferim les següents activitats:

  • Aprenem a fer cine!

Una activitat pràctica de cinema destinat a la creació i rodatge de curtmetratges. Es tracta de treballar totes les etapes creatives i tècniques del procés, des de l’inici fins a l’arribada del públic de la peça: disseny del guió, posada en escena, treball de càmera, so, muntatge, etc… Una activitat dirigida a nens i nenes de 8 a 12 anys.

  •  Disseny i creació de videojocs.

En aquesta activitat aprendrem programació divertida per a tothom: l’objectiu és dissenyar un videojoc mitjançant l’aprenentatge de tècniques bàsiques de programació en Scratch (llenguatge de programació visual e intuïtiu que facilita la creació d’històries interactives, animacions, jocs, música i art; un projecte MIT destinat a familiaritzar als nens amb els conceptes de programació). Inclou: introducció a la història de la informàtica, ordinadors i videojocs, evolució dels jocs, conceptes de disseny de gràfics, organigrames i animacions. Una activitat dirigida a nens i nenes de 8 a 12 anys.

  • Periodisme 2.0 (Ràdio i TV)

En aquesta activitat els nens i les nenes aprendran les tècniques bàsiques per a ser un bon periodista. Realitzarem reportatges, notícies, entrevistes i d’altres peces relacionades amb el món del periodistic. Treballarem el llenguatge radiofonic amb visites a Ràdio Arenys en les que aprendrem a parlar amb fluïdesa i claredat davant del micròfon. Com a novetat farem una televisió online on anirem penjant les peces audiovisuals que anirem realitzant. Descobrirem el valor de treballar en equip, aprendrem a donar la nostra opinió de forma crítica sobre els temes que tractem i fomentarem l’ús de l’ordinador per comunicar a través de les noves tecnologies. Tot el que anem treballant es podrà veure al bloc de l’activitat.

  • Informàtica i les TIC

Una activitat en la que els petits (infantil) aprendran d’una manera divertida i entretinguda el funcionament de l’ordinador en general, així com el teclat i ratolí. També realitzaran activitats i jocs TIC per aprendre diversos conceptes interessants tot aprenent informàtica. Els més grans aprendran a utilitzar correctament els programes bàsics per a realitzar els treballs de l’escola a casa: Word, Power Point (presentacions) i Excel. També faran activitats relacionades amb la imatge, so i faran recerques a internet per aprendre a buscar correctament la informació per a realitzar les seves tasques diaries de classe.

Per a més informació cliqueu per descarregar-vos el dossier o poseu-vos en CONTACTE amb nosaltres!

Joan Bosch

Macedònia Audiovisual

Disseny web: beminuscula