Matilda, la recomanació de la Dafne

18 d'abril de 2021 per categoria Casal Digital etiquetat com , , , , , amb 0 i 0
Inici > Blog > Casal Digital > Matilda, la recomanació de la Dafne

Matilda és una novel·la escrita per Roald Dahl. Inicialment, va ser publicada el 1988 a Londres per Jonathan Cape, amb il·lustracions de Quentin Blake. És un llibre de ficció infantil i juvenil en el qual una nena neix en una família que no la vol, a la família Wormwood. Danny DeVito va dirigir i protagonitzar l’adaptació cinematogràfica del 1996, i també se n’ha fet un musical.

 

La Matilda és una nena molt intel·ligent a qui li agrada molt llegir però no se sent compresa pels seus pares, els quals no valoren la seva curiositat i dons naturals. A l’escola coneix la senyoreta Honey, que és la primera persona que l’estima tal com és. Allà, però, també hi ha la directora Trunchbull, que espanta els alumnes i vol regir el centre amb esperit militar.

 

La Matilda descobreix accidentalment que té el poder de la telequinesi i vol usar-lo per fer justícia. Esbrina que la directora va robar-li la casa a la senyoreta Honey i decideix espantar-la movent objectes com si hi hagués fantasmes fins que marxa. Aleshores la senyoreta Honey recupera la seva llar i adopta Matilda, la qual per fi pot tenir una família com la que sempre ha enyorat.

Us el recomano!

Dafne

Disseny web: beminuscula